Overgang til LED-belysning

Ønsker du å redusere bedriftens energikostnader og øke lønnsomheten? Da bør du vurdere å bytte til LED-belysning. Det er et miljøvennlig alternativ, som kan redusere energiforbuket med 50-80%. Med dagens strømpriser, vil en oppgradering til LED være en investering som vil ha kortere nedbetalingstid enn noen gang før.

LED-Teknologien

LED-teknologien er svært energieffektiv, og det reinvesteres årlig millioner i videreutvikling av denne teknologien. Resultatet av denne reinvesteringen er at vi kan tilby produkter med blant annet et bransjeledende lysutbytte, også kjent som lumen per watt. Dette vil i prinsippet si at det krever mindre energi for å omsette mer lys ut av en lysdiode. 

Der hvor konvensjonenlle lysstoffrør brukte opptil 80% av energien til å generere varme og 20% til lys, er omsetningsforholdet til LED omvendt, hele 80% av energien går til å generere lys. Ved å bytte til LED-belysning kan du redusere strømforbruket ditt med omtrent 75% sammenlignet med kvikksølvlysrør. Dette fører ikke bare til lavere CO₂-utslipp, men også en rimeligere strømregning. 

Vi leverer våre systemer med levetid på 50.000 timer som standard. Dette er en økning fra lysstoffrørs gjennomsnittlige 10.000 timer. Dette gir deg som bruker av anlegget, i snitt 8 år ekstra med driftssikkerhet. Dersom du ønsker å sikre ditt anlegg ytterligere kan vi levere både 75.000 timer og 100.000 timer. Med en slik investering vil du sikre besparelser  i strømkostnad og eliminere vedlikeholdskostnaden av hyppige lysrørskifter.

Med dagens strømkostnad har tilbakebetalingstiden for å bytte til LED-lys blitt mye kortere. Nedbetalingstiden kan variere veldig på anlegget som oppgraderes og omfanget, men er vanligvis på mellom 1-3 år.

Eksempel bærekraftig belysning

Logistikkanlegg på Berger. Anleggsstørrelse: 14000 kvm terminal hall. 8000 kvm kontorlokaler
Besparelse
0 %
Payback-tid
0 år
Driftsikker belysning
0 år
Omtrentelig besparelse med dagens energipris
0 mnok

Noen av våre alternativer til utdaterte armaturer

LED-alternativer til lysstoffrør inkluderer LED-panel, LED-downlights, LED-pendlermaturer, LED-industriarmaturer og mer. Det er mange gode kvikksølvfrie alternativer tilgjengelig, og vi kan hjelpe deg med å velge riktig LED-armatur for dine spesifikke belysningsbehov. Noen av våre LED-alternativer fra Trilux er:

E-Line Next

E-line er Trilux sitt flaggskip og har vært deres bestselger i flere år. Dette modulære systemet har vunnet flere priser innen kategorien design og er blant Trilux sitt mest bærekraftige belysningssystem.

Det er en linær LED-profil med ett click-in system som gjør montasjen svært forenklet. Tilleggsfunksjonene til E-line gjør det til det mest allsidige og anvennelige systemet vi fører.

Infrastrukturen kommer i IP20, IP50 og IP64. Skinnelengder fra 0.75m til 4.5m gjør montasjen opptil 50% raskere enn konvensjonelle armaturer. Infrastrukturen er kompatibel med ett bredt sortiment armaturer, spotter, sensorer, nødlys og høytalerere og kan monteres i høyder opp til 18m. 

Med lumenpakker opp til 21.000 lumen, et lysutbytte opp til 190 lumen per watt og levetider opp mot 100.000 timer er dette også en teknisk bransjeledene armatur.

TUGRA

Denne serien er den ultimate løsningen for de røffe og hardføre miljøene. Med kapslingsgrad IP66 og IK10 skal denne armaturen være både sprut og støtsikker og dekke de fleste nordiske forhold.

Med en tilpasningsdyktig konstruksjon som gir rom for både Wi-Fi repeatere, kameramoduler og sensorer, er bruksområdet til TUGRA nærmest uten grenser. Med egne moduler for nød- og ledelys vil denne serien dekke byggtekniske krav til belysning og nødbelysning.

For enklest mulig å erstatte eksisterende armaturer, kommer den i lengder fra 300mm til 2100mm og har mulighet for feste med clips i hele dens lengde på toppen arv armaturen. Lysutbytte på opp til 189 lumen per watt gjør denne til en energieffektiv armatur i toppnivået.

Som en lineær profil med både dirkete og indirekte belysning skaper den både ett teknisk godt lysmiljø, samt en behagelig atmosfære, enten den brukes i et læringsmiljø eller for harde miljøer i vaskehaller og nær sjøen.

Constela

Blant de mer teknologisk avanserte armaturene på markedet uten å gå på kompromi av minimalisme og estetikk. 

Som mange andre av Trilux sine produkter har denne hentet inn flere priser for sitt kombinerte utsende og høyteknologiske funksjon og tilpasningsdyktighet.

En stolpearmatur som kan fungere som ladestasjon for EL-bil, overvåkningskamera, høytaler, Wi-Fi repeater.

Med moduler for punktbelysning kan den lyse opp både gangveien den står ved samt monumenter, bygninger, eller fungere som en lanterne langs havnen for å lede fartøy trygt gjennom trange kanaler.

Opendo

Dette er en super løsning for kontorer og utdanningsinstitusjoner. Serien har et slankt og moderne design, og gir et høykvalitets planlys til en rimelig pris. Denne allsidige armaturen kan monteres på forskjellige måter, som innfelt, overflatemontert eller nedhengt. Det er et godt valg for oppussing av gamle lyssystemer på grunn av dets bruksspesifikke utseende og tilpasningsdyktige monteringssystemer.

I tillegg tilbyr Opendo LED integrerte funksjonsmoduler som tilstedeværelsesdetektorer, lysstyring, nødlyskomponenter og Co2 sensor som gir en visuell indikator på rommets luftkvalitet.

Lumena PLUS og Lumena Plus 80/90

Både enkel montering av ny armatur eller 1:1 bytte gjør at Lumena Plus er den perfekte armatur for den kvalitetsbevisste forbruker med ett langsiktig perspektiv. Med IP66 er den fult beskyttet mot både støv, sprut og større mengder vann, og med lumenpakker fra 2.200 lumen og opp til 75.000 lumen egner denne seg like godt til å lyse opp lagerporter som parkeringsplasser og fasader. I tillegg kommer den teknisk effektive lyskasteren Lumena Plus og Lumena Plus 80/90 i én enkelt resirkulerbar forpakning, sikrer ett grønt avtrykk etter armaturen har blitt satt til livs.

Lumena Plus har også Lumena Plus 80/90 som opsjon. Denne har lumenpakker fra 135.000 til 190.000 lumen og 100.000 timer levetid som gjør den den ultimate lyskaster til større idrettsanlegg og industriområder.

Olisq

Olisq kommer med muligheten som veggarmatur, taklampe, både utenpåliggende og nedhengt, det er derfor få områder den ikke kan dekke. Med sine opsjoner for utforingsringer i ulike farger og størrelser kan denne armaturen føye seg pent inn i ett arkitektonisk landskap, samt bidra til ett teknisk godt lysmiljø.

Den kommer med en perforert bakplate som forenkler utskiftingen med hull for skruegjennomføring som matcher ulike produsenters standarder. I tillegg til den perforerte bakplaten, er omkretsen økt moderat slik at eventuell maling bak lampen ikke er nødvendig. Disse faktorene er med å gjøre Olisq til ett ledende produkt for effektiv 1:1 bytte.

Med en kapslingsgrad IP40/IP54 og 2 opsjoner for støtsikring, IK03/IK08 egner den seg like godt i våte soner som i gymsaler.

Og med en kapslings bestående av 40% resirkulert avfall, og en lett utskiftbar LED-modul er Olisq også en banebrytende armatur inne bærekraft og fornybar segmentet.

I tillegg til dette er det en teknisk avansert armatur som kommer med Multi-Colour og Multi-Lumen som en tilleggsopsjon. En kan enkelt skifte mellom 3000k og 4000k og 2 ulike lumen outputs ved hjelp av en dip-switch.

Lystoffrør som har blitt forbudt.
Innebygd sportsbane for idrett som har moderne og energibesparende LED-belysning.

Spar mer med smart lysstyring

Hvis du investering i smart lysstyring, kan du redusere strømforbruket med ytterligere 20-30 %. Ved å sette opp funksjoner som slår av lyset når det ikke er nødvendig ved hjelp av automasjon og smarte sensorer, kan du oppnå enda større energibesparelser.

Levetid med LED

Konvensjonelle lysstoffrør har en omtrentlig levetid fra 8.000 timer til 15.000. Vi leverer systemer med levetid på 50.000 som standard til 100.000 timer. Dette gir ett vedlikeholdsfritt anlegg som har en gjennomført grønn miljøprofil. 

En lysdiode kan ha en datablad som tilsier at den skal ha en levetid på 50.000 timer, men i praksis kan effekten være redusert med 60% etter 5 år. Vi leverer produkter som gjennomgår bransjens strengeste tester i form av levedyktighet under tøffe miljøer, tid/varighet, temperatur og mekaniske påkjennelser, så du kan være sikker på at ditt belysningsanlegg skal ha kontinuerlig drift med like godt lysutbytte fra første stund til benchmark er nådd.

50.000/10 år: Vi leverer produkter med 50.000 timer som standard, som i snitt gir en levetid på 10 år med med 5.000 timer årlig drift.

75.000/15 år:  En svært god løsning som sikrer ditt anlegg i 15 år med årlig drift på 5000 timer.

100.000/20 år: En opsjon til deg som ønsker en bærekraftig løsning som sikrer anlegget i 20 år med vedlikeholdsfritt lys. Vår med bærekraftige løsning til deg med langsiktig perspektiv på belysningen din.  

Vi hjelper til med planlegging for oppgradering til LED

Vi i Luxconsult er spesialister på å hjelpe bedrifter med å planlegge og oppgradere sine lyssystemer til LED. Vi gir profesjonelle råd og tilbyr høykvalitets LED-lys fra Trilux, en pålitelig tysk produsent. Ved å investere i LED-systemer kan din bedrift spare så mye som 50-80 % på energikostnadene, med kostnadene ved å investere i en ny installasjon ofte dekket i løpet av et år. Kontakt oss i dag for å begynne å planlegge oppgraderingen til LED og begynne å spare penger på strømregningen.